VŠECHNY ČLÁNKY

U11: Úspěšný start do Coachballové ligy

Byl pozdní večer – první máj –

večerní máj – byl lásky čas.

Hrdliččin zval ku lásce hlas,

kde borový zaváněl háj…


Jako by to Karel Hynek Mácha věděl… byl první máj, byl lásky čas a my se pozdě večer vracíme z Borského parku v Plzni. Znavení, ale příjemně. Vezeme si trofej za první místo v 1. kole Coachballové ligy U11 Divize Západ.

Turnaj o šesti týmech rozdělený do dvou skupin. Skupina A – domácí Slavia Boars Plzeň, naše Miners holky, Piranhas Beroun White. Skupina B – Vampires Merklín, Piranhas Beroun Blue a my - Miners B. „B“ jako boys? Nebo borci? Prostě béčka...

Skupinu začínáme s Piranhas. K zápasu přistupujeme s respektem. Beroun je dobrý a nevyzpytatelný soupeř. S našimi prvními zákroky v poli a dobrými odpaly nás ale obavy opouští. Bude to dobré. Miners jsou stoprocentní v poli, pálka drtivě stahuje jeden bod za druhým. Konečné skóre Piranhas Beroun Blue - Miners B  2:15.


Druhé utkání ve skupině nás čeká proti Upírům z Merklína. Naši borci však pokračují v drtivé pálce a výborná obrana opět nedává soupeři moc šancí ke skórování. Miners B - Vampires Merklín  18:3.

Vyhráváme skupinu a v semifinále jdeme na domácí Divočáky… Rozjetý vlak plný Horníků se ale řítí krajinou a drtí vše, co mu stojí v cestě. Miners B – Slavia Boars Plzeň jednoznačně 18:1.

Jsme ve finále. Soupeřem nám budou již známí Piranhas Blue. Opět k zápasu přistupujeme s respektem. Blues totiž rozstříleli v semifinále naše Miners holky výrazným rozdílem. My je ale nedáme, nastal čas odplaty...

Kuba „Karboš“ skvěle „stříhá“, vítězíme tak v losování. Chceme být hosté a začínat na pálce. Zapálit si, udělat nějaké body a uklidnit se před obranou. To se nám daří, děláme dva body. V tu chvíli si ale bezvadná obrana Miners bere volno a začíná dělat zbytečné chyby. Poprvé v turnaji jsme pod tlakem a prohráváme. 4:2. Náš další útok si ale bere vedení zpět a jsme opět na koni. 4:8... Obrana si ale vybírá další slabou chvilku. Nervy pracují. Bereme si „time“ a uklidňujeme hru… Piranhas koušou a před poslední směnou svítí na tabuli skóre 9:14 pro Miners. Úkol je jasný.  Naší poslední pálkou utéct soupeři na rozdíl 6 bodů. To se našemu výtečnému útoku daří, utkání tak končí výsledkem 9:17. Je to tam!


Za celý turnaj musíme vyzdvihnout výbornou pálku. Všichni byli schopni se krásně a tvrdě trefit. K vidění tak byly dlouhé a pro obranu těžké odpaly. Fíla a Syky to dokonce vystřelili až za plot. Na baserunningu se musí u některých dále pracovat, zejména na rychlosti a agresivitě. Obrana, až na pár momentů z finále, pracovala spolehlivě a celkově ji musíme pochválit, byly k vidění krásné baseballové momenty.

Velké díky tak patří všem hráčům, za jejich výkon a odhodlání. Rodičům/řidičům/fanouškům za podporu. Díky spolu-koučům. No, a velké díky samozřejmě patří organizátorům a rozhodčím, protože Plzeň byla moc fajn.


Petr Tománek (HC)

#myjsmeminers

#rubejuhlí


Konečné pořadí

  1. Miners Kladno B

  2. Piranhas Beroun Blue

  3. Slavia Boars Plzeň

  4. Miners Kladno

  5. Vampiers Merklín

________________________________________

X Piranhas Beroun White