VŠECHNY ČLÁNKY

Kadetky Miners ovládly první kolo Ligy kadetek

První ligový turnaj kadetek se konal 27. a 28. dubna na hřišti Storms v Řepích. My, bývalé spoluhráčky, jsme měly možnost sledovat úžasné výkony kladenských holek jak na pálce, tak v poli. Začaly zápasem s domácím týmem Storms, ze kterého si odnesly první výhru 6:4.

Další zápas se Slavia Boars Plzeň byl sice o něco málo napínavější, ale stejně jako z prvního zápasu si holky Minersačky odnesly znovu výhru, která byla klíčová k postupu do finále.


Druhý den holky pokračovaly stejně a díky úžasné práci na pálce si připsaly další výhru s Vampires Merklín. Do finále šly tedy Kladeňačky se třemi výhrami a díky bezchybným nadhozům Amélie Draxlerové a plně podporujícímu poli i lineupu vyhrály rozdílem 7:0, a tak získaly nejen první vyhraný pohár, ale i náš velký obdiv.


„Je to opravdu parádní vstup do sezóny. Celý tým šlapal jako hodinky a kromě pár nekoncentrovaných směn jsme mohli sledovat opravdu pěkný softball. Na všech byla vidět chuť vyhrát a díky skvělým výkonům na pálce, metách i v poli je první místo určitě zasloužené,“ shrnula průběh turnaje hlavní trenérka Michaela Čurillová.


Za bývalé spoluhráčky

Natálie Stádníková