VŠECHNY ČLÁNKY

U10 si vybojovaly účast na Zlatém Supercupu

O víkendu 14.-.15.5. proběhl v Kladně postupový Stříbrný Superpohár v kategorii U10. Bylo krásné počasí a i naši hráči přišli na hřiště v bojovné náladě, která se ukázala hned v prvním zápase naší skupiny proti Piranhas Beroun. Celý zápas jsme vedli zásluhou dobré pálky a dobré hry v obraně, nicméně Piranhas také ukázali zuby a neustále dotahovali náš náskok. Před dohrávkou zápasu byl stav dokonce vyrovnaný. Nakonec stačil jeden odpal do zadního pole a stav 7:5 znamenal první výhru na turnaji.


Po krátké pauze jsme šli do zápasu proti Joudrs Praha a zde byl průběh od počátku jednoznačně v náš prospěch a zápas skončil vítězstvím 12:0.


Třetím naším soupeřem byli Eagles Praha. V tomto zápase se projevila únava a teplé počasí. Od počátku to vypadalo, že hráči po dvou výhrách soupeře podcenili a několik dobrých odpalů a stažené body soupeře nás dostali pod tlak, který jsme neustáli a prohráli 10:1


Po posledním zápase jsme šli na dovednostní soutěže, kde hráči podali solidní výkony (vyjma souhry týmu, kterou budeme muset opravdu hodně potrénovat).


Dvě výhry nám stačily k postupu do semifinále, které nás čekalo na neděli. Prvním soupeřem byl Sabat Praha, který celý turnaj výborně pálil a potvrdil to i v našem zápase. Výsledek 3:16 vypadá sice hrozivě, stejně jako výsledek následujícího zápasu o třetí místo s Eagles Praha 1:11, ale jinak to byly úplně jiné zápasy než ten třetí o den dříve. Děti celé zápasy bojovaly a fungovaly jako tým, který, i když vysoko prohrál, hrál až do konce pěkný baseball. Bohužel jsme se nevyvarovali mnoha malých chyb, které dohromady vedly k celkovému 4. místu na turnaji.


Na Zlatý Supercup postupovalo 5 týmů, a protože celkové pořadí se skládalo z výsledku v turnaji a dovednostních soutěžích Masters, napjatě jsme do odpoledne čekali a neustále kontrolovali výsledky, abychom zjistili, zda nám 5. místo v dovednostních soutěžích bude k postupu stačit. A stačilo!

Celkově náš tým obsadil 5. místo a vybojoval si tedy přímý postup na Zlatý Supercup, který se koná na počátku června na Hluboké, a který je vždy nádhernou přehlídkou dětského baseballu za účasti zahraničních týmů z celé Evropy.


Hráčům bychom rádi poděkovali za jejich výkony, rodičům za obětavost, se kterou přiváželi děti ze škol v přírodě a v neděli zpět a vůbec zajišťovali dětem pohodu a všem organizátorům za perfektně připravený turnaj.

Stříbrný Superpohár skončil, ať žije Zlatý Supercup.


za tým U10 a U11

Martin Kučera

hlavní trenér.