VŠECHNY ČLÁNKY

Miners U8 zvládli se ctí svůj první turnaj. Z Ledenic přivezli 2. místo.

V sobotu 30. dubna vstoupili do sezóny i naše U8. Jeli jsme na 1. kolo Tballové ligy do Ledenic. Ledenice nejsou zrovna za rohem, naštěstí nám přálo počasí a den v pěkném ledenickém areálu byl tudíž docela fajn. Byli jsme zvědaví, jak se naše U8 (Nicol, Nikola, Patrik, Tomáš, Laura, Lewis a Táňa), posílené o tři hráče U7 (oba Maxe a Innu), poperou se svým  prvním turnajem.

Nezkušenost a tréma byla na některých hráčích znát už v týdnu při tréninkách, takže jsme si žádné přehnané cíle nedávali. Hlavně se rozkoukat, poznat atmosféru turnaje a nám trenérům ukázat, čeho jsou děti v tuto chvíli na hřišti schopné. Když to popíšu jednoduše, mám dvě dobré zprávy a jednu horší. Začnu tou horší: v obraně nám odpálené míče zatím spíš překážely, ale i tak jsme dokázali zahrát pár hezkých hodů na aut na 1. metě a dokonce jsme si připsali i jeden dvojaut. Jinak tréma a nezkušenost hrály roli a míče nám dost utíkaly. A když už jsme zvládli míč chytnout, na hod na 1. metu už bylo pozdě. Nutno říct, že podobně na tom byly i ostatní dva týmy, Ledenice a Merklín.

A teď ty dvě dobré zprávy: zaprvé nám fungovala pálka. Děti dobře pálily. Zde se projevila zimní příprava a hlavně zápasy v KIWI League. Pálka nás prostě držela ve hře a musím říct, že nikdo z dětí v tomto směru nezklamal. I trojka z U7 se trefovala a pravidelně se dostávala do hry. A tak vyjma prvního zápasu s Merklínem, kdy jsme si vybrali daň za trému a  nerozehranost (15:9 pro Merklín) jsme v dalších zápasech už byli rovnocenným soupeřem. V zápase s Ledenicemi jsme soupeře dokonce přestříleli 20:10 a následně sahali po vítězství s Merklínem. Stačil jeden povedený odpal, což jsme nedali a tak z toho byla těsná porážka 12:13. V posledním zápase s Ledenicemi jsme se smírně rozešli remízou 15:15.

Takže po vítězství, remíze a dvou prohrách jsme si odvezli 2. místo za Merklínem a před Ledenicemi.

Dobrá práce.

A teď ta druhá dobrá zpráva: děti fungovaly jako tým. Během dne si osvojily základní rituály baseballového týmu tak, jak to učíme například U9ky. Naučily se náš pokřik, hlídaly si pořadí na pálce, věděly, kdo běží uklidit odhozenou pálku, vyzkoušeli si, jak ve starších kategoriích probíhá porada s trenéry, do pole a z pole běhaly apod. Vypadaly prostě dobře, což nám na tribuně potvrdila i kladenská odchovankyně a dnes hráčka extraligového týmu Ledenic Lucka Halakucová. Měla pro Miners jen slova uznání.


A je také dobře, že na tyto turnaje U8 budeme pokaždé brát několik dětí z U7, takže si na sebe zvykneme a na podzim bude pro ně ten přechod hladký.

Takže, napoprvé to nebylo špatné a když zlepšíme hru v obraně, můžeme klidně slíbit slovy klasika:

Přátelé, kamarádi, my vám ty medaile příště zase přivezeme. 

Petr Vinš, headcoach