VŠECHNY ČLÁNKY

1. turnaj Ligy žákyň

Třetí dubnový víkend byl ve znamení prvního turnaje žákyň, na který přijely 3 pražské týmy – Joudrs, Spectrum a Sabat.

Jako první jsme se setkali se Sabatem. Začátek měly pod kontrolou nadhazovačky, když naše Áma Draxlerová i soupeřova nadhazovačka obě nadělily 3 strikeouty a vypadalo to, že zápasu bude dominovat nadhoz. Ve druhé směně jsme už ale zvládli zatlačit a stáhnout hned 3 body, což soupeř nezvládl a odešel opět se třemi strikeouty ze 4 pálkařek. Celkově jsme Sabat k ničemu nepustily, především díky skvělému nadhozu našich holek. Proti Ámě nastoupilo 12 pálkařek, z toho 7 odešlo se strikeoutem. Zápas zavírala Ester Zlochová, která viděla 3 pálkařky a dvěma nadělila taky strikeout. Výhra 11:0 byla tedy zasloužená.



Díky delší pauze jsme si mohli sednout na společný oběd a poté sledovat ostatní soupeře. Dalším z nich bylo Spectrum, na které jsme nastoupili hned se 6 body. Za nás házela Barča Jedelská, která pálkařky z Černého mostu k ničemu nepustila a všech 6 hráček odešlo se strikeoutem. Zápas dohazovala opět Ester, na kterou se už Spectrum zvládlo lehce prosadit, k čemuž pomohly i nějaké chybky v poli, ale dovolili jsme jen dva body, které upravily skóre na 13:2.

Zbýval poslední soupeř – Joudrs. Celý zápas odházela Áma Draxlerová, která tým z Bohnic opět k ničemu moc nepouštěla. 8 pálkařek ze 16 odešlo se strikeoutem, pouze tři díky pár slepeným hitům dokázaly doběhnout až domů. To pro nás ale znamenalo pouhé upravení skóre, jelikož jsme soupeřkám nadělili bodů celkem 13 díky 15 hitům! Zaznamenali jsme třetí výhru dne 13:3.



Neděle byla smolně zkrácena kvůli špatnému počasí, a tak se semifinálové zápasy vůbec nehrály a sehrály se zápasy o třetí a první místo. Nás čekalo finále s prvním soupeřem z minulého dne. Cíl neusnout na vavřínech se nám moc nevydařil a pár chyb a nekoncentrace na pálce nás stálo body. Po druhé směně bylo skóre 4:2 pro soupeře, a tak byl konečně čas zatlačit, jelikož nezbývalo tolik času (v této kategorii se hraje na čas, pozn. aut.). Zvládli jsme se probudit, zatlačit, a i díky agresivnímu baserunningu jsme 4 body skóre otočili na 6:4, které jsme dokázali udržet a mohli se radovat z prvního místa.

Celkově jsme s turnajem spokojeni. Holkám smekáme, jelikož nedělní déšť to opravdu nedělal jednoduché, právě naopak, ale nikdo si nestěžoval a všechny hrály, jako by déšť nebyl. Víme, na čem zapracovat do dalších turnajů, především koncentrace po celý zápas, komunikace a baserunning. Zároveň děkujeme rodičům za podporu a pomoc s úklidem, kdy se holky mohly schovat do tepla a nemusely v zimě a dešti ještě hřiště uklízet.

Skvělý výkon předváděly všechny nadhazovačky. Pochvalu si zaslouží jmenovitě Štěpánka Stádníková, která měla svoji premiéru v catcherování a nevedla si vůbec špatně. Zároveň předváděla skvělé výkony na pálce! Hodně hitů a stáhnutých bodů zařídili také Lukáš Mehes, Bára Jedelská a Ester Zlochová. 


Již teď se těšíme na další turnaj, který se odehraje 14.-15.5. a bude ho hostit tým z Troji, Sabat Praha.


Za tým žákyň

Michaela Čurillová, headcoach